Peta Arah ke Homestay Melaka Taman Jati, Batu Berendam Melaka

Sungguh mudah hendak ke Homestay Melaka Taman Jati, berikut adalah jalan panduan arah untuk  ke Homestay Taman Jati dari Plaza Tol Ayer Keroh.

Laluan A (Laluan Ayer Keroh – Sungai Putat)

 

1. Jalan kearah selatan kearah Leboh Ayer Keroh
Head south toward Leboh Ayer Keroh

Arah/go: 250 m
Jumlah/total: 250 m

 

2. Teruskan perjalanan terus melalui Leboh Ayer Keroh
Continue straight onto Leboh Ayer Keroh

Tempoh/About: 5 mins
Arah/go: 4.1 km

Anda akan melalui pintu gerbang besar Melaka

MYDIN boleh dilihat disebelah kanan.

3. Apabila sampai ke Persimpangan MITC (simpang empat) anda akan dapat melihat Pusat membeli belah MYDIN di sebelah kanan. Jalan terus dan terus susur kekanan dalam lingkungan 100 meter dari persimpangan tadi akan ada simpang kekanan yang menunjukkan arah ke Batu Berendam dan Bukit Beruang. Belok kekanan dan anda akan masuk ke jalan Ayer Keroh Lama dan jalan terus.

When you reached the intersection MITC (junction of four) you will see MYDIN mall on the right. ‘Go right and continue to edge within 100 meters from the intersection there would be the right junction shows the direction to Batu Berendam and Bukit Beruang. Turn right and you will enter onto Jalan Ayer Keroh Lama and keep moving.

Tempoh/About: 4 mins
Arah/go: 2.5 km

4. Anda akan nampak Poliklinik Ayer Keroh dalam 1 km dari simpang tadi disebelah kanan, teruskan perjalanan sehingga jumpa Persimpangan Empat Sungai Putat. Anda akan dapat melihat Pejabat Polis Kontinjen Melaka disebelah kiri anda. Anda akan dapat melihat papan tanda menunjukkan arah ke Batu Berendam. Belok kanan dan jalan terus melaui Jalan Sungai Putat.

You will see Poliklinik Ayer Kroh Clinic in 1 km from the junction, continue and you will find Persimpangan Sungai Putat. You will see the Melaka Police Contingent Office on yoyr left. You will see signs showing directions to Batu Berendam. Turn right and continue through the Jalan Sungai Putat.

Tempohh/About: 5 mins

Arah/go: 2.8 km
4.
Belok kiri dari Jalan Ayer Keroh Lama di Persimpangan Sungai Putat
Ibu Pejabat Polis Kontinjen di sebelah kiri anda.
5. Anda akan sampai ke Persimpangan Batu Berendam dan akan terus nampak Petronas di sebelah kiri dan Sekolah Munshi Abdullah di sebelah kanan. Belok kiri ke arah Jalan Batu Berendam. Taman Jati berada bersebelah Stesen Minyak Petronas tersebut.
Turn left onto Jalan Batu Berendam
aras/go: 190 m
total 9.8 km
Sekolah Munsyi Abdullah di sebelah kanan.
6. Anda akan nampak papan tanda Taman Jati disebelah kiri jalan dan belok kiri. Sila terus kedepan sehingga anda Jumpa Rumah Homestay Melaka Taman Jati di No 21, Jalan Jati 6.

Take the 2nd left onto Jalan Jati

Belok kiri apabila nampak papan tanda taman Jati
Photo
Anda sah sampai apabila nampak rumah berpagar putih dan rumah bercat coklat seperti dalam gambar.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *